• DLA RODZICÓW

      • INFORMACJA

        Rodzice oczekujący na dzieci po skończonych zajęciach lekcyjnych proszeni są o przebywanie na korytarzu przy wejściu głównym w celu niezakłócania pracy dyżurujących nauczycieli i pozostałych uczniów.

      • OPŁATA ZA OBIADY W MIESIĄCU LUTYM WYNOSI 45 ZŁ.

        Wpłaty za obiady prosimy uiszczać do 10-go każdego miesiąca u p. intendentki.

      • JADŁOSPIS

        10. - 21. 02. 2020

         

        Poniedziałek 10.02.2020

        Zupa pomidorowa z makaronem; 1, 2, 6, 7.

        Placki ziemniaczane z jogurtem nat.; 1, 2, 6. Jabłko. Napój z kiwi.

         

        Wtorek 11.02.2020

        Gulasz wieprzowy; 1, 6, 8. Ziemniaki. Sałatka z ogórków kiszonych z marchewką, kukurydzą. 

        Kompot wiśniowy.

         

        Środa 12.02.2020

        Zupa barszcz biały; 6, 7.

        Kotlet drobiowy; 1, 2. Ziemniaki. Marchewka z groszkiem. Napój pomarańczowy.

         

        Czwartek 13.02.2020

        Bigos z kapusty kiszonej; 2, 7, 8. Ziemniaki. Kompot ze śliwek, rabarbaru, porzeczki.

         

        Piątek 14.02.2020

        Zupa jarzynowa 6, 7.

        Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem; 1, 6. Napój cytrynowy.

         

        Poniedziałek 17.02.2020

        Zupa kartoflanka; 7.

        Potrawka chińska; 2, 7, 8. Makaron; 1, 2. Kompot truskawkowy.

         

        Wtorek 18.02.2020

        Kotlet mielony; 1, 2, 7, 8. Ziemniaki. Mizeria z ogórków; 6. Mandarynka.

        Kompot wieloowocowy.

         

        Środa 19.02.2020

        Zupa kalafiorowa; 6, 7.

        Fasolka po bretońsku; 1, 7, 8. Zimniaki. Sok - KUBUŚ.

         

        Czwartek 20.02.2020

        Pieczeń z karkówki, sos; 1, 7, 8. Kluski śląskie; 1, 2. Kapusta czerwona.

        Napój z kiwi.

         

        Piątek 21.02.2020

        Zupa barszcz czerwony; 6, 7.

        Pierogi z serem; 1, 6. Napój pomarańczowy.

         

        Alergeny stosowane w zakładzie i mogące występować w posiłkach: 1 - Zboża zawierające gluten, 2. Jaja i produkty pochodne, 3. Ryby i produkty pochodne, 4. Orzechy tzn. orzechy laskowe, włoskie, nerkowce, pekan, brazylijskie, pistacje. 5. Soja i produkty pochodne, 6. Mleko (łączniez laktozą), 7. Seler, 8. Gorczyca, 9. Ziarno sezamu, 10. Dwutlenek siarki i siarczyn, 11. Skorupiaki